informatie

Wetenswaardigheden voor in Rimini

Bereid je voor op jouw jongerenreis met deze weetjes!

Ben jij van plan om op vakantie te gaan naar Rimini, of heb je al geboekt? Dan is het natuurlijk handig dat je goed voorbereid bent op je vakantie. Daarom hebben wij wat belangrijke informatie op een rijtje gezet, zodat jij met een gerust hart richting Rimini kan om eens lekker uit je dak te gaan.

Direct alle jongerenvakanties naar Rimini vergelijken

Algemene informatie

Rimini is een grote stad, gelegen aan de oostkust van Italië aan de Adriatische zee. Rimini telt ongeveer 140.000 inwoners & is tevens de hoofdstad van de provincie Rimini. De stad is erg bekend onder de jongeren. Dit is logisch, aangezien er vele clubs en kroegen zijn waar jaarlijks veel jongeren op af komen. Rimini heeft onder andere de grootste club van Europa & een strand van zo’n 14 kilometer. Ook de jongeren die wat van de Italiaanse cultuur willen zien, zitten goed in Rimini. Rimini heeft vele bezienswaardigheden, waaronder mooie kerken en paleizen. Deze bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard!

Weer in Rimini

Het weer in Rimini is meer dan prima in de zomermaanden. Temperaturen liggen meestal tussen de 20 en 30 graden, met veel zon natuurlijk. Let erop dat je je goed insmeert, vooral de eerste dagen. De zeewind zorgt ervoor dat het lekker koel is aan het strand. Maar ondertussen schijnt de zon volop en kan je snel verbranden. Zorg er dus voor dat je je goed insmeert.

In geval van nood

Je vakantie in Rimini zal hoogstwaarschijnlijk relaxed verlopen met warme dagen op het strand en lange nachten in de clubs. Maar toch is het handig om te weten wat je moet doen in geval van nood. Het nummer van de politie is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112. De brandweer is bereiken op 115. Deze nummers kan je eventueel in je mobiel zetten zodat je dit niet snel vergeet. Als je paspoort weg of gestolen is, dan moet je dit melden bij de ambassade. Daar krijg je een nieuw of tijdelijk paspoort. Het is verstandig om bij de plaatselijke politie ook nog aangifte doen, anders kan je verzekeraar hier later nog moeilijk om gaan doen. Iets te wild gedaan de laatste avond? Dan kan je bij de apotheker wat aspirientjes halen. Wel handig om te weten dat deze open zijn van 9 tot 1, en van 2 tot 7.

Winkels in Rimini

Winkelen in Rimini is natuurlijk ook iets wat veel jongeren doen. Even wat souvenirtjes kopen of even snel een strandbal of zonnebril scoren. De openingstijden van de winkels in Rimini zijn niet hetzelfde als in Nederland. Zo zijn de meeste winkels open van 09:00 tot 13:00, en van 16:00 tot 19:30. Houdt er dus rekening mee dat van 1 tot 4 de meeste winkels dicht zijn.

Check alles over Rimini @ GoRimini.nl

Hopelijk heb je nu een beter beeld gekregen van de gang van zaken in Rimini en kan je met een gerust hart lekker uit je dak in het zonnige Rimini. Naast de bovenstaande informatie is er natuurlijk nog veel meer te vinden over Rimini. Op deze site vind je onder andere informatie over activiteiten, uitgaan en de reis naar Rimini per bus of per vliegtuig. Op de blog plaatsen we ook regelmatig nieuwe interessante berichten voor Nederlandse jongeren. Houdt de site dus goed in de gaten.

Handige tips & blog

rimini1

KORTING: Ontdek Rimini met de bestemmingsapp!

Tips en korting in Rimini Ken je ze nog, die boekjes die je van jouw reisleiding ontving bij aankomst, ze zijn volledig verdwenen. Het is voor te stellen dat d...

feest7

Summer Carnival van Beachmasters in Rimini

Het leukste feest in Rimini Misschien ken je het wel van andere locaties: Summer Carnival. De afgelopen jaren heeft reisorganisatie Beachmasters dit concept ui...