informatie

Excursie naar Venetië

Stap in één van de vele gondels in Venetië!

Ben je op vakantie in Rimini dan is een excursie naar Venetië natuurlijk een ontzettend activiteit! Iedereen kent Venetië wel, volgens velen de stad van de bruggen of de stad van het water in het Noordwesten van Italië. Sinds 1987 staat de stad, die bestaat uit 117 eilanden, 400 bruggen en 160 kanalen, op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Direct alle jongerenvakanties naar Rimini vergelijken

Bezienswaardigheden Venetië

excursies-rimini

In Venetië weet je gewoon niet waar je moet kijken. Het is een totaal andere wereld tegenover de rest van de wereld, een beleving. Bezoek tijdens je bezoek aan Venetië zeker het San Marcoplein, de San Marco Basiliek, het Dogenpaleis en de Canal Grande. Stuk voor stuk pareltjes uit het verleden die je eens in je leven echt gezien moet hebben.

 

Gondelvaart

excursies-rimini

Ben je in Venetië, dan moet je eigenlijk wel even de kanalen op in een typisch Italiaanse gondel. Het is een prijzige activiteit, want je betaalt ongeveer €100,- voor een vaart van 40 minuten in een gondel van maximaal 6 personen (maar twee is natuurlijk véél romantischer!).

 

Bereikbaarheid Venetië

Je kunt via de meeste reisorganisaties een excursie naar Venetië boeken, dan wordt de reis van Rimini naar Venetië voor je geregeld. Reis je liever zelf met de auto, dan is het ongeveer 2,5 uur rijden van Rimini naar Venetië. Kies je ervoor met de trein naar Venetië te gaan, dan ben je ongeveer 3,5 uur onderweg en reis je via Bologna.

Handige tips & blog

rimini1

KORTING: Ontdek Rimini met de bestemmingsapp!

Tips en korting in Rimini Ken je ze nog, die boekjes die je van jouw reisleiding ontving bij aankomst, ze zijn volledig verdwenen. Het is voor te stellen dat d...

feest7

Summer Carnival van Beachmasters in Rimini

Het leukste feest in Rimini Misschien ken je het wel van andere locaties: Summer Carnival. De afgelopen jaren heeft reisorganisatie Beachmasters dit concept ui...