informatie

Excursie naar San Marino

Belastingvrij winkelen in het ministaatje San Marino!

San Marino heeft slechts 32.000 inwoners, allemaal woonachtig in een ruig landschap van slechts 61 km2. Het kleine staatje heeft zelfs een hoogste punt van maarliefst 749 meter. Maar wat dit kleine staatje in Italië écht interessant maakt is het belastingvrij winkelen in een van de twee grote winkelcentra of een van de twee outlet centra die het kent. En dat beseffen meer mensen zich want per jaar wordt San Marino bezocht door 2.000.000 bezoekers!

Direct alle jongerenvakanties naar Rimini vergelijken

Shopparadijs: twee grote winkelcentra

san-marino-rimini

Aan de ene kant het spectaculaire Atlante met een ontzettend gaaf interieur, 14.000 vierkante meter groot verdeelt over vijf verschillende verdiepingen waar je heerlijk volledig belastingvrij kunt shoppen. Naast Atlante heb je het tweede winkelcentrum Azzuro dat minder chiq en meer supermarkt achtig is, maar waar je de leukste producten kan vinden voor op je vakantie én weer thuis in Nederland.

Twee outlet centers

Naast de twee echte winkelcentra vind je in San Marino ook twee outlets waar je de merk artikelen kunt shoppen tegen ontzettend lage prijzen. Aan de ene kant San Marino Factory Outlet in Rovetta en Queen Outlet in Dogano.

Voor de mannen

san-marino

Al die kleding, schoenen en sierraden helemaal zat en liever andere producten zoals elektronica. Bij Colussus vind je alle elektronica: van de nieuwste telefoons en laptops tot boxen, cd’s en dvd’s. Zo is belastingvrij shoppen in San Marino vanuit Rimini dus niet alleen weggelegd voor vrouwen!

Reizen naar San Marino

Het belastingvrije staatje San Marino vind je op ongeveer 25 kilometer van Rimini. Je kan ervoor kiezen met je reisorganisatie een excursie Rimini naar San Marino te doen maar je kunt ook zelf op pad door bijvoorbeeld met de taxi te gaan. Dan heb je ook de mogelijkheid de winkelcentra te bezoeken waar jij heen wil, dus dan kun je bijvoorbeeld naar Colussus (grote elektronicazaak)!

Handige tips & blog

rimini1

KORTING: Ontdek Rimini met de bestemmingsapp!

Tips en korting in Rimini Ken je ze nog, die boekjes die je van jouw reisleiding ontving bij aankomst, ze zijn volledig verdwenen. Het is voor te stellen dat d...

feest7

Summer Carnival van Beachmasters in Rimini

Het leukste feest in Rimini Misschien ken je het wel van andere locaties: Summer Carnival. De afgelopen jaren heeft reisorganisatie Beachmasters dit concept ui...