informatie

Italia in Miniatura in Rimini

Het Madurodam van Italië!

Ken je Madurodam in Nederland? Bij Italia in Miniatura Rimini vind je de belangrijkste bezienswaardigheden uit alle streken van Italië vertegenwoordigd. Het park heeft een oppervlakte van ruim 85 vierkante meter. Sinds 1970 trekt Italia in Miniatura Rimini jaarlijks 500.000 bezoekers van over de hele wereld. Vandaar ook dat je er niet alleen Italiaanse werken vindt maar ook uit andere Europese landen zijn bezienswaardigheden in het klein terug te vinden!

italia-in-miniatura-rimini

Direct alle jongerenvakanties naar Rimini vergelijken

Alles wat je moet zien van Italië én Europa in één park!

In Italia in Miniatura vind je alle Italiaanse regio’s, van Venetië, Collosseum en de Toren van Pisa. Ook is de rest van Europa goed vertegenwoordigd: Hollandse molens, de Eiffeltoren in Frankrijk, het Atomium in Brussel en de kleine zeemeermin van Hans Christian Andersen uit Denemarken.

Prijzen Italia in Miniatura Rimini

Italia in Miniatura is het hele jaar geopend, in de winter is de entree voor het park goedkoper dan in het hoogseizoen. Dit komt doordat in de winter attracties van het park gesloten zijn, welke in de zomer wel zijn geopend zoals de gondels door Venetië in het park. Concreet betaal je in de winter €7,- wanneer je beneden de 11 jaar bent of ouder bent dan 65 jaar. Val je niet in deze categorie dan betaal je in de winter €10,-. In de zomer is dit bedrag hoger en ligt het op respectievelijk €16,- en €22,- voor een dag.

italia-in-miniatura

Openingstijden

Het park is in de winter geopend van 9.30u tot zonsondergang (rond 17.00u). In het hoogseizoen is Italia in Miniatura langer geopend van 9.00u tot 19.30u.

 

Bereikbaarheid Italia in Miniatura

Je vindt Italia in Miniatura op een klein kwartier rijden vanaf het centrum van Rimini (Circa 6 kilometer). Je kunt het park bereiken met bus nummer 8 richting Little Italy vanaf het busstation van Rimini. Deze rit kost ongeveer €1,20 per persoon voor een enkele reis. Natuurlijk kun je ook met de taxi gaan, dan betaal je vanuit het centrum van Rimini ongeveer €10,- voor een enkele reis.

Handige tips & blog

rimini1

KORTING: Ontdek Rimini met de bestemmingsapp!

Tips en korting in Rimini Ken je ze nog, die boekjes die je van jouw reisleiding ontving bij aankomst, ze zijn volledig verdwenen. Het is voor te stellen dat d...

feest7

Summer Carnival van Beachmasters in Rimini

Het leukste feest in Rimini Misschien ken je het wel van andere locaties: Summer Carnival. De afgelopen jaren heeft reisorganisatie Beachmasters dit concept ui...